Over

SPUITBUSSEN EN TYPEMACHINES


Begoocheling en verwondering. Willekeurige uitingen. Is er geen getik van een typemachine, dan zit het wel in het schudden van een spuitbus. Apparaten met eenvoud, gemaakt om maar een ding tegelijk te kunnen, worden dan een metgezel. Zoals de kleinste dingen dat kunnen zijn. De maan en de sterrenhemel, alleen al door er naar te staren. Regen, wind en de zee, alleen al door te voelen dat je er gewoon doorheen kunt lopen. Jim Jarmusch films. Boeken met ruimte. En muziek die gemaakt is alsof alles er vanaf hangt.
Rust zit in solitaire stilte, dan krijgt de ziel weer ruimte. Dan kan het dichten beginnen. En de typemachine? Op een fijnzinnige Olympia kun je als kind prima leren typen en toch een hekel hebben aan de cursus. Doel en snelheid boven het proces. Fantasie mocht thuis gelaten worden.
Nu gaat ‘ie de deur niet meer uit, het begint het er mee. Ga zitten, zucht eens rustig en begin te typen. Het getik zal de stilte in je ziel niet verstoren.
Het is er een voorwaarde voor.

Oh en hoi, mijn naam is Jeroen. Mocht je iets willen laten weten, laat een reactie achter onder een bericht of tik me aan via contact[at]jeroenvanhoek.nl

THE REVOLUTION WILL BE TYPEWRITTEN


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *